Geschiedenis

De vastgoedactiviteiten van Group Bernaerts vinden hun oorsprong in de activiteiten van Guido Bernaerts in de banden sector. De surplussen vanuit de bandenbusiness werden geïnvesteerd in strategische grondposities. Begin jaren ’90 werd een keten van bandenfilialen verkocht en was de eerste vastgoedtransactie een feit.

In navolging hierop werd het businesspark Vaartkaai ontwikkeld in de haven van Antwerpen. Tot op de dag van vandaag een zeer gevraagd product bij KMO-bedrijven. Vervolgens werd het Office Park Mechelen alsmede het semi industriële complex ontwikkeld en gebouwd. Éénzelfde concept werd gerealiseerd direct aan de E19 en de binnenring van Antwerpen zijnde het Antwerp Ring Center.

  • Uiteindelijk werd in fasen een modern logistiek complex gerealiseerd in Willebroek ofwel Antwerp South Logistics alsmede een semi industrieel businesspark.

    Deze ontwikkeling maakt deel uit van één van de grootste PPS in de Belgische vastgoedmarkt. Het omvat een grondpositie van meer dan 50 hectare direct gelegen aan de A12. De herontwikkeling van dit gebied was en is nog steeds een belangrijke economische driver voor de regio.